2007/06/08

Lavaoxyde webgrafika: indexoldal-frissítés



Frissítettem a kezdőoldalam, illetőleg a többin is 1-2 apróságot. Maradt a "fluid-width", azaz dinamikusan változó oldalszélesség, és ehhez igazítottam két divben a szöveges részeket. Némileg a tartalom is változott, de még messze van a teljességtől. Gondolkodom a menü felülre helyezésén is, csinálok majd belőle egy próbát, úgy kiderül, melyik passzol oda jobban. Aztán a fejléc mögé is szabok valami háttérképet, és csinálok oldalakat a grafikáknak, portfólióknak is. De az már csak a jövőhét vége felé lesz, ugyanis holnap indulunk Gyulára.

KMPlayer - egy jó multimédia-lejátszó, teljesen ingyen


Számomra manapság ez a legjobb médialejátszó. Lényegében minden ma ismert formátumot ismer, legyen szó audió- vagy videófájlokról a szimpla avitól kezdve a relmedia, quicktime és a Youtube által is használt flv-ig. A kodekeket beépítve tartalmazza, ezért relatíve nagyobb a mérete a telepítőnek. Ezenkívül dvd-t is lejátszik, ehhez is megvannak saját opciói. Számtalan beállítási lehetősége van, köztük pl. tud pillanatképet menteni videókból, és még fel is tudjuk venni az adatfolyamokat webrádiókból, online tv-adásokból....

Természetesen mindezt ingyen!

Mindenkinek ajánlani tudom!

Van már magyar oldal is, íme:



The Kmplayer: Hírek


Wikipedia - KMPlayer









Powered by ScribeFire.

Huntengri(a) - magyarság, kelet, Európa,kultúra, néplélektan, ...

Ez lesz a következő oldalam. Tág értelemben vett "kultúrális" tartalmú honlap lesz, afféle kelet-nyugati tengely. Természetesen érdeklődésemnek megfelelően, ami erre a blogra is jellemző, viszont itt nem lesz webfejlesztés. Szeretnék bele írogatni a magyar- és keleti kultúráról, lenne zenei része, és akár még némi metafizika, filozófia is belefér.

Mivel érdekel a magyar őstörténet, szinkronban a belső- és közép-ázsiai, kelet-európai népekéivel, ezzel is szeretnék foglalkozni, fellelhető forrásokat ajánlani.

Fontosnak tartom, hogy olyan forrásokra is rámutassak, ahol ez a dolog reális alapokra épül.

Magyarán mondva nem kell sumérnak, etruszknak- vagy Európa ősnépének tartani magunkat ahhoz, hogy egészséges nemzeti önértékelésünk legyen. Ugyanis véleményem szerint két jelentős végletnek túl nagy a hangja e témában: a "merjünk kicsik lenni", és a "mi vagyunk mindennek alapja, mindenki őse..."

A hasonló gyökereket, kultúrális, embertani, nyelvi hasonlóságokat azonban észre kell venni, ezek pedig számtalan dologtól függenek, kezdve a vallási, történelmi tényezőkön át egy nép lélektani jellegzetességéig, pszichológiájáig.

Nos, szóval én ezért is maradok László Gyula, Vámbéry Ármin vagy Kiszely István pártján.
Persze, vannak még jópáran, de mindent a maga idejében.


:::: huntengria ::::



Powered by ScribeFire.

2007/06/07

Majdnemhurrikán......


Két nappal ezelőtt zajlott életem talán legdurvább zivatara. Igaz, "radikális" része nem tartott tovább 5 percnél, de az igencsak megrázó volt. Csavarodtak a fák, a jéggel együtt 10 centi és 3 méter közti fadarabok repkedtek mindenütt....


Egy kis dokumentáció:

Picasa Web Albums - LavaOxyde - Vihar-2007-06-05



Powered by ScribeFire.

Képeim a Google Picasa webalbumán



Idáig négy album van benne, ezt se túl rég kezdtem. Sok képem van, amiből lesz mit szelektálni, így ez is bővül folyamatosan.



Picasa Web Albums - LavaOxyde





Powered by ScribeFire.

Honlapom - LavaOxyde webgrafika, honlapkészítés

Weboldalkészítő szolgáltatásom oldala.

Nem olyan rég kezdtem építgetni, ennek megfelelően még korántsem végleges a layout, a tartalom pedig még igencsak gyerekcipőben jár.

Egyelőre nincs benne szerveroldali technológia, teljes mértékben xhtml + css alapokon nyugszik.

Közben építgetem a portfóliókat is, és postolom őket, amint valami újjal elkészültem.




[LavaOxyde Webgrafika, honlapkészítés]



Powered by ScribeFire.

HTMLinfo - W3C ajánlások magyarul

Ha gondot okoz az angol, itt megtalálhatóak az alapvető webszabványok leírásai magyarul - igaz, nincs minden lefordítva, de a dolgok gerince, az (X)HTML és a CSS 1,2 igen. Példákkal illusztrálták.

Nagyon hasznos segédlet!

[ H T M L i n f o v2.0 ] - online agytáp webmestereknek és műkedvelőknek



Powered by ScribeFire.

Az extra webalbuma

Kipróbáltam az extra képfeltöltő-webalbumszolgáltatását, ha már van itt egy accountom...Egyelőre pár kép van csak fenn, főleg makrók, már amennyit a fényképezőből ki tudtam hozni.

Íme:

Extra.hu | Galéria - Lavaoxyde

Keletkult.Info

Ajánlanék egy oldalt, bár már biztos sokan ismerik. Hatalmas mennyiségű elektronikus könyv, minden, ami kelettel kapcsolatos...és annyira ingyen, hogy még regisztrálni sem kell:)

Terebess Ázsia E-tár:

Keletkult.Info

Kezdőgondolatok

Üdv mindenkinek!

Gondolkoztam, mit érdemes írni egy újonnan induló blog elejére, de azt hiszem, maradok annál a megoldásnál, hogy a beküldött postok majd elmondják, amit akarok:-)
Lényegében afféle személyes blogra lehet számítani, úgy általában az érdeklődési köreimből, munkáimból szemezgetve.
A teljesség igénye nélkül: zene, kelet, őstörténet (magyar, és eurázsiai egyaránt), szubkultúrák,- és kultúrák, fotózás, irodalom, filmek....

Ezenkívül webgrafikával, honlapok készítésével és egyéb irányú grafikákkal foglalkozom, és természetesen ez a vonal is rendszeresen fog szerepelni naplómban.

Tartalmas webböngészést kívánok mindenkinek, és remélem, ehhez én is hozzájárulok majd naplómmal!